Lite Home staat voor de nieuwe manier van bouwen: snel, flexibel, licht en duurzaam, zonder concessies te doen aan ontwerp of levensduur en volgens de wensen van de klant. Inmiddels is Lite Home Breda verhuisd naar Rotterdam waar het dienst doet als kantoor.

Europa kampt op dit moment met de grootste humanitaire crisis sinds WOII. Miljoenen mensen zijn op de vlucht geslagen voor het geweld in Oekraïne en zijn met niet meer dan een rugzak aan spullen vertrokken van huis en haard, zonder enige vorm van zicht op wanneer ze terug kunnen keren naar hun eigen huis.

Daarnaast is er nog de vluchtelingenstroom uit andere landen, zoals Syrië die voor extra opvangplekken vraagt. Tevens is er op de huidige Nederlandse woningmarkt een chronisch tekort aan betaalbare woningen voor starters en mensen die kleiner en duurzamer wensen te gaan wonen. Hoe mooi is het dan om een woonproduct te kunnen realiseren wat zich over de afgelopen jaren al heeft bewezen op meerdere plekken in Nederland. Waar men energie zuinig en duurzaam prettig kan wonen.

Wij van Lite Home zijn verbinders en zien het als onze taak om met oplossingen te komen voor de problemen waar de wereld op dit moment mee kampt. Hiervoor heeft Lite Home meerdere woningen ontwikkeld die duurzaam en circulair te plaatsen zijn. Deze woningen hebben verschillende afmetingen en zijn modulair op te schalen en te remonteren naar gelang de gewenste situatie.

Tevens kennen deze woningen een lange levensduur door gebruik te maken van de juiste materialen en toepassingen. Lite Home werkt samen met bekende partners in de toeleverende industrie. De woningen kunnen los geplaatst worden op betontegels of duurzaam verbonden worden door gebruik te maken van schroefpalen. Daarmee is het dus mogelijk de woningen zowel als roerend en onroerend vastgoed te beschouwen.

Met Lite Home heeft de gemeente de mogelijkheid om hun bewoners een eigen plek te geven. Waarmee er nieuwe kansen ontstaan voor het duurzaam wonen binnen de gemeente. Op basis van de crisis en herstelwet is het nu mogelijk snel en adequaat te reageren op invullingen voor duurzame woningen. Wonen passend binnen onze tijdsgeest en beantwoorden aan de maatschappelijke uitdagingen waar we de komende jaren voor staan.

Betaalbaar en gelukkig wonen is een recht wat vastgelegd is in onze grondwet. Wij van Lite Home staan jou graag bij voor de realisatie van deze woningen. Lite Home heeft verschillende woningtypes (van 16 m2 tot 76 m2), maar ook alle andere maatvoeringen zijn mogelijk.

Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.

Klik hier voor de mogelijkheden die Lite Home aanbiedt.

Lite Home is een nieuw, 21e eeuw bouw-systeem voor huizen en kantoren. Een Lite Home is veel lichter en desondanks beter geïsoleerd dan een vergelijkbare woning gebouwd volgens traditionele bouwmethoden. Het systeem is volledig modulair en in vele stijlen toe te passen.

Vanaf nu te bestellen: de OfficeCube by Lite Home is a circular plug&play concept by Lite Home. De OfficeCube wordt bij je thuis geleverd en is meteen te gebruiken als tuinkantoor. Het enige wat jij hoeft te doen is het uitkiezen van een vloerafwerking en het bepalen van de juiste positie in de tuin.

  • Vrijheid en flexibiliteit in het ontwerp.
  • Sneller, efficiënter en goedkoper bouwen.
  • Lagere maandelijkse verbruikskosten.
  • Uitstekende isolatiewaarden en duurzaam in gebruik.
  • Solide constructie van hoogwaardige materialen.
  • Eenvoudig te funderen door lichte constructie van de totale woning.
  • Maatwerk ontwerp, projectbegeleiding en uitvoering door Lite Home, alles in een hand.